Ви дивитеся smakuje

Попередня | Наступна

Медівник пухкий


Медівник смачний і пухкий :))

Тісто:
1скл цукру
1скл меду
півсклянки молока
80 г маргарину
1 яйце
цедра з 1 лимона
щіпка меленої кориці
1/2 ч.л. соди
на кінці ножа розпушувача для тіста
Борошна для замішування тіста середньої консистенції(густішого, ніж сметана)
50-100 г мелених горіхів для посипки.
Приготування:
Я все мішала у процесорі комбайна.
Спочатку маргарин добре розтерти з цукром до білого кольору, додати яйце і підігрітий мед, прянощі, молоко, борошно з содою і розпушувачем.
Тісто викласти у форму, змащену і застелену пергаментом. Розрівняти по формі змоченою у воді ложкою, посипати горіхами. Пекти при 180 градусах 40-50 хв або до золотистого відтінку



Теги:

Comments

( 12 коментів — Залишити коментар )
niksya
25 квітень 2010 08:53 (UTC)
Какой оррррррранжевый! Сразу ассоциируется с солнышком, апельсинами и одуванчиками!!!
iskusitelnitza
25 квітень 2010 09:22 (UTC)
Согласна:)))
smakuje
25 квітень 2010 14:05 (UTC)
Спасибо. Наверное от мёда зависит. Сейчас поновлю фото при дневном освещении.
А вот коржи из того же мёда http://smakuje.livejournal.com/25980.html(если тоньше коржи, то цвет тоже ярче)
crescent_dr
25 квітень 2010 13:22 (UTC)
А який у вас розмір форми? для мене це завжди актуально, бо міняється товщина виробу,і час випечки так само. А медівник дуже виростає?
smakuje
25 квітень 2010 14:15 (UTC)
Так, ви праві. В мене форма 29х25 см. Так, виріс вдвічі.
crescent_dr
25 квітень 2010 15:11 (UTC)
медівник вже в духовці
я взяла форму Д=26 см. Шкода, краще було би на 28 см, бо тільки що дивилася в духовку - медівник виріс на очах. А пахне чудово - і корицею, і лимоном....... Дочекакатися не можу, поки спечеться.
smakuje
25 квітень 2010 19:04 (UTC)
Re: медівник вже в духовці
Оперативно! Скажете, чи сподобалося. Мій вже щез :)
crescent_dr
25 квітень 2010 19:18 (UTC)
Re: медівник вже в духовці
Тільки що спакувала на ніч - залишилася половина. Якраз на сніданок, тай по обіді трошки. Дуже вдалий рецепт - в любий час можна приготувати. Тільки наступного разу візьму форму Д=28 см. Дякую.
smakuje
25 квітень 2010 19:45 (UTC)
Re: медівник вже в духовці
На здоров'я, рада, що сподобалося!!!
kag0r
25 квітень 2010 17:47 (UTC)
борошно без муки...

моя бабуся додавала потовчені шматочки волоського горіха в тісто - виходило дуже смачно
а також трішки порошку какао - це надавало йому смаковитого кольору :)
smakuje
25 квітень 2010 19:06 (UTC)
Re: борошно без муки...
Корисна-смачна порада. Ще палять для кольору цукор, але, думаю, з какао смачніше :)))
kag0r
30 квітень 2010 18:56 (UTC)
Re: борошно без муки...
так, цукор - це економ рецепт :)
( 12 коментів — Залишити коментар )

Минулий місяць

серпень 2014
S M T W T F S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Теги

Розроблено LiveJournal.com