smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Найсмачніший тостерний хліб на заквасці

І знову хліб на заквасці з блогу Марії lunetta_mama  lunetta-mama.livejournal.com/37053.html
Печу вже вдруге цей хліб. Якийсь він особливий. Шкоринка така гладесенька, що хочеться до теплого хліба обличчям притулитись. Пахне маслом вершковим. Хлібчик в мене виходить мілкопористим(дуже поволі росте опара), але гарно ріжеться, смакує для канапок і просто так:))))





І все ж не такий вийшов, як треба,  та повторювати буду не раз.
 
Слова автора з коментарями Марії та моїми:

Закваска:
12 г житньої стартової закваски (я взяла 20г)
100 г пшеничного борошна другого сорту
100 г води

Залишити при кімнатній т-рі на 10 – 12 годин

Тісто:

500 г пшеничного борошна вищого сорту (цього разу випадково :request: взяла 1й сорт, тому хліб не білий)
200 г закваски
10 г цукру
10 г солі
250 г теплого молока
50 г м'якого вершкового масла

1. Закваску розвести з молоком.
2. Додати інші інградієнти й усе добре вимісити в тістомішалці. (масло я додавала наприкінці, місила в комбайні)
3. Залишити на 30-40 хвилин у спокої (накривши кришкою або плівкою, щоб не сохнуло)
4. Знову перемісити.
5. Розділити на дві рівні частини й з кожної викачати довгасту заготівку. (я розкачала кульки)
6. Покласти у змазані олією форми.
7. Залишити на 4,5 години для розстоювання при кімнатній т-рі. ( У мене було в кухні 23 С. Хліб не дуже підростав. Потім в духовці пікся пляцок і хліб, який стояв на плиті зверху, почав рости)
8. Пекти 45 хвилин в попередньо розігрітій до 200 С, духовці. (я поставила вузеньку бритванку з 1 скл. холодної води на нижній ярус духовки. Коли вода випарувалась, забрала її)
Готові хлібці накрила рушником.
Tags: закваска, хліб
Subscribe

  • Торт на квітковому меді

    Я писала влітку про мед з бузини, запашний та цілющий. http://smakuje.livejournal.com/102114.html От спробувала спекти медові коржі. Спочатку…

  • Бісквітний торт

    Сподобались коржі бісквітні, дуже пишні. Можна зменшити трошки кількість цукру. З 4 яєць вийшов високий корж для тортівниці діаметром 26см…

  • Карловарський вафельний торт

    Цікавий вафельний торт (дуууже шоколадна начинка))) і швидко готується. Продукти: 250 г розм'якшеного масла, 200 г цукру, 250 г гіркого…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 6 comments