smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Круасан з шоколадом

Завдяки Оксані oksana_sh знайшла новий рецепт слойки.
oxana-sh.livejournal.com/2944.html

Давно звернула увагу на цей рецепт, бо цікаво про дріжджове тісто, яке замішується на холодному молоці, відразу в холодильник ставиться. Аж потім,  після прошарування маслом, готові вироби підіймаються 2 год.
Дуже смачні невагомі круасани.






Слова автора (взято з книги Richard Bertinet)
Тісто:
- 20 гр. свіжих дріжджів
- 500 гр. борошна в/с
- 10 гр. солі
- 50 гр. цукру
- 1 велике яйце
- 125 гр. холодного молока
- 125 гр. води
- 200 гр. несолоного вершкового масла ( з холодильника)
- 1 яйце плюс щіпка солі (злегка збити для змащування поверхні виробів)

Добре розтерти дріжджі, додати борошно, додаємо сіль і цукор.
Далі додаємо яйце, молоко й воду - ретельно перемішуємо до однорідної маси й вимішуємо тісто 3-4 хвилини.
Формуємо кулю й робимо хрестоподібний надріз зверху; злегка присипаємо форму для розстоювання борошном і відправляємо в неї тісто не менш, ніж на 2 год,а краще на всю ніч (12 год) - ставимо форму в холодильник, накривши її плівкою.

Посипавши злегка робоче місце борошном, викладаємо на нього тісто. Розвертаємо його в місці надрізу в 4 сторони й злегка розкачуємо; намагаємося залишити квадратну форму.
Розвертаємо тісто ромбом і в його середину викладаємо вершкове масло товщиною близько 1 см, Закриваємо масло, що залишилося тістом з боків ромба й починаємо розкачувати до 60-70 см, звертаючи увагу на товщину шару - вона повинна бути рівномірною по всій площі. За час розкачування тісто піднімати й злегка повертати (не перевертаючи) його кілька раз.
Скласти тісто в три шари, зробивши позначку на верхньому шарі. Покласти тісто в пакет і відправити його на 20-30 хв у холодильник.
Діставши тісто з холодильника, викладаємо його позначкою догори й короткою стороною до себе. Розкачуємо в прямокутник і знову складаємо його в три рази; на відпочинок у холодильник на 20-30 хв. Повторюємо процедуру ще один раз - у цілому 3 рази!

Після третьої "заморозки" розкачуємо тісто в прямокутник 30х72 см і товщиною 4 мм.
Гострим ножем підрівнюємо краї, ділимо на 2 частини уздовж і починаємо вирізати трикутники розміром 15х15х9см. Основу (9 мс) надріжемо, щоб при випічки круассан вигнувся й прийняв свою знамениту форму.
Формуємо круассан, починаючи звертати його з основи. Глазуруємо круассан яєчною сумішшю із сіллю й даємо їм підійти 2 години. За цей час глазуруємо круассан ще раз. Намагаємося змазувати круассан тільки по верхньому шару, не торкаючи листкові боки, щоб уникнути їхнього склеювання.
Розігріваємо духовку до 220-230 гр. за Цельсієм.
Випікаємо круассан 18-20 хвилин до золотавого кольору. Остудити на ґратах.

Приємного апетиту!

П.С.
Ще хотіла поділитись відео-уроком від Джулії Чайлд, посилання на нього мені написала пані Людмила(marianna_aga) . Та посилання вже не доступне. А саме цей відео-урок мені дуже допоміг.
Tags: дріжджове листкове тісто, круасани
Subscribe

  • Равлики з горіхами і шоколадом.

    Тісто моє дріжджово-листкове smakuje.livejournal.com/22003.html Розкачати, посипати меленим або рубленим горіхом, родзинками, корицею,…

  • Дріжджове листкове тісто для піци!

    Вдалося! Воно мені вдалося. Це легеньке тісто з масою повітряних бульбашок! Рецепт з кукінга: приготувати безопарним способом дріжджове тісто.…

  • Вдалі круасани

    Завжди цікавилася листковим тістом. Рецепт цих круасанів від шеф-повара пані Людмили ( mariana-aga). Рецепт круасанів тут…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 1 comment