На вихідних спробувала страву з білоруської кухні, яку побачила в блозі
alely
Мої дітлахи, які дуже люблять деруни, оцінили на 5! Крім того, для дітей корисніше, ніж смажена їжа.

6-7 середніх картоплин натерти на терці, як на деруни.
Додати 1 ст.л. борошна або манки
на кінці ножа соди
сіль, перець до смаку.
Сало(близько 50г) порізати дрібними кубиками і підсмажити на сковороді, додати порізану кубиками велику цибулину і все разом досмажити до золотистого кольору. Додати до картопляної маси.
Сковорідку з товстим дном змастити смальцем чи маслом. Викласти масу шаром 1-2 см, розрівняти ложкою. Покласти на верх невеликі кусочки масла і запекти при 180 градусах 30-40 хв до зарум'янення верху.
*Подавати з сметаною чи грибною підливою. Смакота!
**Я вже писала подібний рецепт піци картопляної з фетою тут. От там саме того сала бракувало. Дуже смачно.
Мої дітлахи, які дуже люблять деруни, оцінили на 5! Крім того, для дітей корисніше, ніж смажена їжа.
6-7 середніх картоплин натерти на терці, як на деруни.
Додати 1 ст.л. борошна або манки
на кінці ножа соди
сіль, перець до смаку.
Сало(близько 50г) порізати дрібними кубиками і підсмажити на сковороді, додати порізану кубиками велику цибулину і все разом досмажити до золотистого кольору. Додати до картопляної маси.
Сковорідку з товстим дном змастити смальцем чи маслом. Викласти масу шаром 1-2 см, розрівняти ложкою. Покласти на верх невеликі кусочки масла і запекти при 180 градусах 30-40 хв до зарум'янення верху.
*Подавати з сметаною чи грибною підливою. Смакота!
**Я вже писала подібний рецепт піци картопляної з фетою тут. От там саме того сала бракувало. Дуже смачно.