smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Драчена

На вихідних спробувала страву з білоруської кухні, яку побачила в блозі alely
Мої дітлахи, які дуже люблять деруни, оцінили на 5! Крім того, для дітей корисніше, ніж смажена їжа.


6-7 середніх картоплин натерти на терці, як на деруни.
Додати 1 ст.л. борошна або манки
на кінці ножа соди
сіль, перець до смаку.

Сало(близько 50г) порізати дрібними кубиками і підсмажити на сковороді, додати порізану кубиками велику цибулину і все разом досмажити до золотистого кольору. Додати до картопляної маси.
Сковорідку з товстим дном змастити смальцем чи маслом. Викласти масу шаром 1-2 см, розрівняти ложкою. Покласти на верх невеликі кусочки масла і запекти при 180 градусах 30-40 хв до зарум'янення верху.

*Подавати з сметаною чи грибною підливою. Смакота!
**Я вже писала подібний рецепт піци картопляної з фетою тут. От там саме того сала бракувало. Дуже смачно.


Tags: білоруська кухня, драчена, картопля
Subscribe

  • Салат з помідорами і фетою

    Готувала домашню фету (рецепт викладала раніше). Задля експерименту приготувала небагато. Спробувала відігріти сир, щоб мав щільнішу…

  • Фокачча з помідорами

    За рецептом Джеймса Олівера * 625 мл теплої води * 30 г свіжих дріжджів * 4 ст. л. оливкової олії * 30 г меду *30 г солі до 1 кг борошна…

  • Теплий овочевий салат

    Кабачок порізати тонкими пластинами, злегка присмажити до прозорості на олії, моркву порізати довгими смужками овочерізкою і теж притушити.…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 5 comments