smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Фокачча з травами і часником



Печу часто замість хліба. Пасує до борщу.

Опара:
1скл. теплої води
1/2 пачки дріжджів
1ч.л. цукру
борошна додати до консистенції густої сметани.
Нехай побродить, поки готуємо цибулю.
Отже, одну цибулину покраяти , підсмажити до прозорості на олії. Додати в опару, посолити(1ст.л. солі) і , підсипаючи просіяне борошно, замісити м"яке тісто. Викласти у змащену олією бритванку. Дати підійти  1 годину. Випікати при 200 градусів близько півгодини.
За той час розтовкти в ступці 2 зубці часнику з щіпкою солі, додати прованські трави, кріп, 2-3 ст.л. олії.
Коли фокачча готова, полити верх цією сумішшю і ще на 10 хв. в духовку. Готову фокаччу вийняти з форми і дати охолонути.
Запах спецій  неймовірний!
Tags: несолодка дріжджова випічка, фокачча
Subscribe

  • Салат Завірюха

    Салат не весняний, але дуже смачний. Знайшла баночку маринованих грибів і згадала цей рецепт від Каті dreamfood.com.ua/forum/topic_30/2#post-4645

  • Салат з пекінської капусти з хроном

    Не знаю, звідки така ідея, --мені сподобалось! Салат з пекінської капусти з хроном Пекінську капусту порвати руками на шматочки, викинувши…

  • Як приготувати голубці з тертої картоплі

    Дуже багато питань виникло до цього перепису : smakuje.livejournal.com/15696.html Додала багато фото, думаю, це полегшить роботу, особливо для тих,…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 7 comments