smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Ягідний клафутті



Рецепт тіста від Ірини Чадейки (http://chadeyka.livejournal.com/68106.html)
Форму (22 на 22 см) змазати маслом і посипати цукром.
Покласти в форму 250-300 г замороженої смородини (не розморожуючи) і відставити в сторону.
В мисці змішати 80 г муки, 3-4 ст.л. цукру, пакетик ванільного цукру.
Відміряти 200 мл нежирних верщків або молока.
Додати два яйця, трохи молока і розмішати до однорідності. Влити решту молока і залишити тісто на півгодини. За цей час і тісто настоїться, і ягоди трохи розморозяться.
Додати в тісто 1 ст.л. коньяку, розмішати. Залити ягоди тістом. Пекти 15 хв при 200С, потім ще півгодини при 180С. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Мені сподобалося тісто (продовження теми млинців smile ). Ягідки смородини тут трохи закислі. В рецепті Ірини --малина.
Але з кулькою вершкового морозива пиріг дуже смакує.


Subscribe

  • Салат з помідорами і фетою

    Готувала домашню фету (рецепт викладала раніше). Задля експерименту приготувала небагато. Спробувала відігріти сир, щоб мав щільнішу…

  • Фокачча з помідорами

    За рецептом Джеймса Олівера * 625 мл теплої води * 30 г свіжих дріжджів * 4 ст. л. оливкової олії * 30 г меду *30 г солі до 1 кг борошна…

  • Теплий овочевий салат

    Кабачок порізати тонкими пластинами, злегка присмажити до прозорості на олії, моркву порізати довгими смужками овочерізкою і теж притушити.…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments