Хотілося зробити італійські сирні ньокі, та не було всіх компонент.... Альтернативна українська страва--
Галушки сирні
На 500 г сиру
1 склянку пшеничного борошна,
2 яйця, 2 ст. ложки цукру-піску,
4 ст. ложки вершкового масла розтопленого,
1 ст. ложку мелених сухарів, 1/2 склянки сметани.
Свіжий сир змолоти, перемішати з сирими яйцями,
цукром, борошном, посолити і замісити тісто (замісила у комбайні).
Підготовлене тісто викласти на дошку, посипану борошном,
розділити на 4 частини, зробити тонкі валики у вигляді ковбасок, трохи приплюснути їх
зверху, нарізати ромбиками і зварити у киплячій підсоленій воді до
готовності.
Готові галушки подати гарячими, поливши розтопленим вершковим маслом або сметаною, або підсмаженою цибулькою, або підсмаженими на маслі сухарями.
Галушки можна запекти із сметаною, побризкавши вершковим маслом. Сковороду поставити у форму з водою і запікати до золотистої шкоринки галушок.