smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Хліб злаковий

Дякую rileka за ідею хліба http://rileka.livejournal.com/12583.html
Я зробила трохи інакше, але вийшло теж смачно.


Заварити кашу:
2ст. л. манки
2ст.л. кукурудзяної крупи дрібного помолу
2ст.л. вівсяних пластівців, злегка промелених блендером
Додати 300 мл води і заварити.

Змішуємо:

зварена каша 

кефір -100 мл

дріжджі – 30г

рослинна олія - 2 ст.л.

мед рідкий – 1 вел.ложка.

сіль – 1/2 ст.л.

цукор – 1 ст.л.

борошно просіяти і замісити м"яке тісто. Вкінці замісу руки змастити олією і ще раз перемісити.

Форму попередньо обмазати рослинною олією. Сформувати тісто й викласти у форму. Відправити тісто підходити в тепле місце. Воно повинне збільшитися в 2 рази. Перед випічкою обмазати жовтком і посипати кунжутним насінням. Випікати при 180С до готовності. Вийняти готовий хліб, вийняти з форми. Остудити повністю на ґратах.

 

 

 

Tags: дріжджова випічка, злаки, хліб
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 8 comments