smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Неаполітанська кучерява слойка

Додаю до своєї колекції листкових виробів ще один прекрасний рецепт від  niksya  тут niksya.livejournal.com/7344.html
Під катом рецепт українською.



 

Складові:
Для тіста:
500 г борошна
190 мл води
1 ст. л. меду
1 ч.л. солі
150 г свинячого жиру    (або масла)

Для начинки:
150 г манки + 400 мл молока + щіпка солі
250 г рікотти
150 г порізаних апельсинових цукатів
200 г цукрової пудри
1 яйце
ванілін


Приготування:
Розчинити у воді сіль. Змішати борошно із солоною водою й медом. Вимішувати тісто близько 30 хв. Зовсім не повинне липнути до рук. Скачати його в кулю, змазати розтопленим вершковим маслом, загорнути в плівку й залишити на 2 години. Не в холодильнику. Потім з кулі сформувати «багет». І качалкою розкачати тісто товщиною в 1 мм  Щоб вийшла з тіста стрічка вузька й довга (близько пари метрів).
Пензликом змазати поверхню стрічки розтопленим жиром  і скачати її досить щільно, щоб не було усередині повітря. Згорток з тіста загорнути в плівку й покласти в холодильник мінімум на 1 годину, максимум на 24.

Робимо в цей час начинку:
Довести до кипіння молоко із сіллю, усипати манку й варити її на маленькому вогні 3-5 хв. Остудити. Додати інші інгредієнти й добре збити начинку, що б не було грудочок.
Гострим ножем розрізати згорток тіста на кружки товщиною 1,5 см .

Щоб сформувати конус із кожного кружка – пальцями трохи змазати зрізи кружка жиром ( кімнатної температури). Взяти в руки кружок, поставити великі пальці в центр і почати обертати його між пальців, зміщаючи шари, формуючи так конус. Робити це обережно – шари не повинні розійтися.
Покласти в усередину 1 ч.л. начинки.
З'єднати краї конуса, не защипуючи їх.
Змазати збитим яйцем. Випікати в духовці при т.180º C близько 15-20 хв. Не перетримайте! А то скоринка вийде пересушена й буде не смачно хрумтіти, тим самим перебиваючи ніжну начинку.

Готові слойки посипати цукровою пудрою. Мої коментарі: використала для тіста смалець. В начинку--домашній сир. З тіста зручніше сформувати кілька рулетиків, щоб не розкачувати один довжелезний. Начинка дуже смачна. Важливо не пересушити!!!


Tags: листкове тісто, слойка, солодка випічка
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 9 comments