Під катом рецепт українською.
Складові:
Для тіста:
190 мл води
1 ст. л. меду
1 ч.л. солі
Для начинки:
1 яйце
ванілін
Розчинити у воді сіль. Змішати борошно із солоною водою й медом. Вимішувати тісто близько 30 хв. Зовсім не повинне липнути до рук. Скачати його в кулю, змазати розтопленим вершковим маслом, загорнути в плівку й залишити на 2 години. Не в холодильнику.
Пензликом змазати поверхню стрічки розтопленим жиром і скачати її досить щільно, щоб не було усередині повітря. Згорток з тіста загорнути в плівку й покласти в холодильник мінімум на 1 годину, максимум на 24.
Робимо в цей час начинку:
Довести до кипіння молоко із сіллю, усипати манку й варити її на маленькому вогні 3-5 хв. Остудити. Додати інші інгредієнти й добре збити начинку, що б не було грудочок.
Гострим ножем розрізати згорток тіста на кружки товщиною
Щоб сформувати конус із кожного кружка – пальцями трохи змазати зрізи кружка жиром ( кімнатної температури). Взяти в руки кружок, поставити великі пальці в центр і почати обертати його між пальців, зміщаючи шари, формуючи так конус. Робити це обережно – шари не повинні розійтися.
Покласти в усередину 1 ч.л. начинки.
З'єднати краї конуса, не защипуючи їх.
Змазати збитим яйцем. Випікати в духовці при т.180º C близько 15-20 хв. Не перетримайте! А то скоринка вийде пересушена й буде не смачно хрумтіти, тим самим перебиваючи ніжну начинку.
Готові слойки посипати цукровою пудрою. Мої коментарі: використала для тіста смалець. В начинку--домашній сир. З тіста зручніше сформувати кілька рулетиків, щоб не розкачувати один довжелезний. Начинка дуже смачна. Важливо не пересушити!!!