smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Парфе з чорної смородини

Оригінальний рецепт community.livejournal.com/foodclub_ru/303504.html#cutid1
Під катом рецепт з моїми змінами

Складові
Яйця 2 шт.
Цукор 3ст.л.
смородина заморожена 300 г
Сметана 30% 100 мл
згущонка (менше півбанки)
сир домашній 200 г
Вода 3 ст.л.
1)Спочатку розморожену смородину змолоти блендером і протерти через сито, щоб не було шкірок. У пюре додати згущонки на смак. В мене був ще чорничний сік, десь 50 мл--теж туди.
2) Сир змолоти блендером з сметаною, туди ж додати жовтки. Якщо сир сухуватий, то додати 50 г розм'якшеного масла.
3) У білки, як в оригінальному рецепті додати 3ст.л. води+3 ст.л. цукру, поставити на водяну баню і збивати спочатку на малій швидкості 4 хв, тоді на максимальній. Мені здалося, що білки заварюються(боюся я цих експериментів з білками ), я миску вийняла з бані і ще збивала 4 хв до охолодження. Маса дійсно стійка і пишна.
4)Змішати все разом. Можна додати жменьку цілих ягід. Заморозити.
Tags: десерт, парфе, смородина
Subscribe

  • Смішарик для Славчика))

    тісто: 1п.маргарину(250г) 2 яйця 1ч.л. порошку до печива 0,5 л борошна 1 скл. цукру Маса: 1кг сиру 2 яйця 1,5скл. цукру 1…

  • Ще святкової випічки:)))

    Пляцок "Кучерявий хлопець" 2 яйця+150г цукру розтерти до білого кольору +200г сметани, 1/2 банки згущеного молока +2 ч.л.…

  • Пляцок "Зимова вишня"

    Просто додаю перепис, бо загубиться :) В коржах вишні та тропічні фрукти консервовані. Тісто: 4,5-5 скл. борошна 1,5 п. маргарину перетерти,…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 4 comments