smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Закуска на поленті

Ідею взято у elaizik  тут  elaizik.livejournal.com/340230.html.
Дякую.


Зварити поленту.
Співвідношення крупи й води я брала 1:3. Всипати крупу в холодну воду й довести до закипання при постійному помішуванні, щоб не було грудочок. Варити до готовності.
Час варіння залежить від типу крупи. Посоліть. Вмішайте в гарячу кашу натертий гострий сир, нарубані свіжі трави або сухі приправки.

Прямокутну форму застелити папером для випічки або харчовою плівкою, змазану олією. Папір має бути по розміру більшим, ніж форма, і виступати на 2-3 см з коротких сторін. Це дозволить потім легко дістати поленту з форми.

Викласти гарячу готову поленту у форму й розрівняти.
Остудити поленту до кімнатної температури, вирізати формочкою потрібні фігурки - або просто розрізати гострим ножем на квадратики, трикутники й т.п. Їх можна запекти на грилі або приготувати з начинкою.
Начинка може бути за вашими смаками. У мене притушена до прозорості цибулька і шампіньйони, зверху притерти сиром.

Tags: закуски, полента, пісні страви, шампіньйони
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 12 comments