smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Кольоровий рис з куркою

Цю кольорову страву побачила у trio_mia   trio-mia.livejournal.com/116450.html
Дуже смачно. Дякую.

Продукти:
4 курячих стегон
1 цибуля
1 морква
1 червоний перець(цього разу не мала)
жменька зеленого горошку(може бути кукурудза консервована)
1 скл. рису
100 мл білого сухого вина
2 зубці часнику
олія для смаження
1скл. курячого бульйону або окропу
сіль, перець
Приготування:
Курячі стегна помити, замаринувати: натерти вичавленим часником, сіль, перець, вино. Нехай промаринується 15-30 хв.
Обсушити салфеткою і обсмажити у сильно розігрітій олії до рум'яної шкоринки.
Овочі порізати кубиками 1x1 см. Курку вийняти.
Я жир перелила у каструлю з товстим дном.
У цьому ж жирі обсмажити покраяну цибульку, моркву, перець, вкінці додати горошок. Овочі мають залишитися злегка хрумтячими, не втратити форму. Додати промитий рис, перемішати, щоб пропитався соками.
Викласти зверху куски курки, залити бульйоном, щоб вкривав на 1 см рис. Посолити. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і тушити під кришкою 30 хв. Попробувати, чи м'який рис. При необхідності ще додати бульйону і тушити ще 10 хв.
Смакота.


*У мене не було солодкого перцю, то змастила куски курки домашньою аджикою(а там і чілі, і вся компанія:)))
Я такий рис завжди робила просто з кукурудзою і мисливськими ковбасками(з передачі Б.Бурди) або просто гарнір: потушений з морквою і цибулькою.
але ця страва смачніша-кольоровіша-смачніша!


Tags: другі страви, курка, рис
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 8 comments