smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Ніжний паштет з курячої печінки

Сьогодні випробовувала новий паштет з курячої печінки.
За новим рецептом зробила лише одну піалку, бо тут є коньяк, то діткам не годиться, хоча він тушиться, алкоголь мав би випаруватися.
Дуже смачно!


Потрібно:
500 г курячої печінки
80 мл коньяку або бренді
90 г масла вершкового
60 мл вершків 20%
1 цибулина, дрібно порізана
2 зубці часнику, подавити
1 ч.л. дрібно посіченої свіжої зелені тим'яну(в мене петрушка, кріп)
Сіль перець, олія
Почистити печінку, порізати навпіл, залити алкоголем і залишити в холодильнику на кілька годин, потім коньяк злити, відставити. На олії потушкувати печінку із цибулею та часником, додати сіль та багато свіжо змеленого перцю, посічену зелень. Готувати до готовності печінки. Додати алкоголь (той, що був злитий), готувати ще 2 хв.
Дати вистигнути 5 хв. Змолоти все блендером, додавши масло та вершки, до однорідної маси. Викласти в піалку, зберігати у холодильнику. Можна верх залити розтопленим маслом за рекомендацією автора.
Рецепт побачила на сайті Малеча.

Tags: паштет, печінка, страви з субпродуктів
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 9 comments