smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Закритий яблучний пиріг

 Чудовий  пиріг з вееееликою кількістю яблук і мінімум тіста. Саме тісто дуже ніжне. Рецепт Наталки dreamfood.com.ua/forum/topic_556/17#post-163#post-16508 Маргарину 100гр вершкове масло 100гр сметани 1 скл. соди - третина чайної ложки ( не гашу, бо ж сметана) муки стільки, щоб було дуже м"яке тісто ( неодмінно м"яке) Холодний маргарин і масло натираємо на тертку, додаємо холодну сметану й соду, замішуємо м"яке тісто, поступово додаючи муку. Пробувала замішувати з розм"якшеним маргарином - не таке виходить тісто. Напевно, можна й так : спочатку перетерти з мукою жир, а потім на сметані замісити тісто. Ділимо тісто на дві частини, розкачуємо корж, досить тонкий(!) в усякому разі, в мене люблять саме так... На нього почищені від шкірки яблука, нарізані тонкими пластинками ( багато!) в кілька шарів, вони потім дуже потахнуть. Посипаємо щедро цукром, бо ж тісто не солодке, і корицею... Розкачуємо другу частину і накриваємо яблука, я намагаюсь підіткнути краї під нижнє тісто...але можна і просто заліпити, тісто м"яке, тому це дуже просто зробити. Все! Мінімум зусиль... smile І хвилин на 20 в гарячу духовку (200гр.) Ага! ше поколоти виделкою верхнє тісто... Дати охолонути, тоді він буде добре різатись....З пирога в процесі випічки буде витікати солодкий сироп..це нормально, зате яка смачна ота нижня карамельна шкірка!!
Tags: пиріг, яблука
Subscribe

  • Салат з помідорами і фетою

    Готувала домашню фету (рецепт викладала раніше). Задля експерименту приготувала небагато. Спробувала відігріти сир, щоб мав щільнішу…

  • Фокачча з помідорами

    За рецептом Джеймса Олівера * 625 мл теплої води * 30 г свіжих дріжджів * 4 ст. л. оливкової олії * 30 г меду *30 г солі до 1 кг борошна…

  • Теплий овочевий салат

    Кабачок порізати тонкими пластинами, злегка присмажити до прозорості на олії, моркву порізати довгими смужками овочерізкою і теж притушити.…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 9 comments