smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Торт-суфле "Черепашка"

Ось такий смаколик :)))



Для бісквіту:
5 яєць, 5 ст.л. борошна, 5 ст.л. цукру.
Для суфле:
600 мл сметани 20%(можна частину сметани замінити вершками 11 %)
250 г домашнього сиру
1п.(25 г) желатину
півсклянки цукру
Крім цього 5-6 консервованих персиків,
2 рулети Рошен з абрикосовою начинкою
Для сиропу: 25 мл коньяку, 50мл сиропу з персиків.

Отже, печемо бісквіт. В мене форма 26 см. Можна спекти на день раніше, щоб краще різався. З бісквіту зрізати денце, решту порізати кубиками.
Приготувати суфле. Для цього сир з цукром перетерти блендером, додавати до збитої окремо сметани. Желатин розчинити у 50 мл. сиропу з персиків, прогріти на водяній бані чи в мікрі і влити під обороти міксера.
У полумисок на 2,5 л об'єму викладаємо харчову плівку і на неї --порізані рулети, щільно, один біля одного.
Заливаємо суфле, кусочки бісквіту, пропитані сиропом, порізані смужками персики(без шкірки). Зверху кладемо денце з бісквіту. Закриваємо плівкою і ставимо невеликий гніт.В холодильнику торт застигає хоч би кілька годин. Тоді перевернути на тарілку і прикрасити.

Ідею взято з журналу "Секрети смачної кухні".
Tags: торт
Subscribe

  • Торт на квітковому меді

    Я писала влітку про мед з бузини, запашний та цілющий. http://smakuje.livejournal.com/102114.html От спробувала спекти медові коржі. Спочатку…

  • Бісквітний торт

    Сподобались коржі бісквітні, дуже пишні. Можна зменшити трошки кількість цукру. З 4 яєць вийшов високий корж для тортівниці діаметром 26см…

  • Карловарський вафельний торт

    Цікавий вафельний торт (дуууже шоколадна начинка))) і швидко готується. Продукти: 250 г розм'якшеного масла, 200 г цукру, 250 г гіркого…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 8 comments