smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Святкова слойка з білим кремом

Новий експеримент із улюбленим листковим тістом!




Для тіста:
300г борошна
280г вершкового маргарину
1десертна ложка оцту
1 яйце
5г солі
Для крему:
4яйця
120г цукру
ванільний цукор 1п.
100г борошна
800мл молока
4 консервовані персики без шкірки порізати смужками
(або яблука пластинками, відварені в цукровому сиропі)
Приготування:
1) 250г маргарину з холодильника потерти на терці, змішати з 80г борошна, сформувати бруском і поставити у холодильник.
2)Із решти борошна, 30г маргарину, 1 яйця, оцту і соленої води замісити м'яке тісто, як на вареники. Тісто місити на стільниці до утворення пухирців з повітрям, накрити кухонним рушником і залишити на 20 хв.
Про прослойку тіста ви все знаєте smakuje.livejournal.com/1986.html
Тісто розкачати в товстий пласт, покласти на середину брусок з холодильника, загорнутисторони пласта догори, розкачати легко, слідкуючи, щоб рівномірно розподілилось масло по тісті. Скласти втроє і поставити на 20 хв. в холодильник(я накриваю тісто пекарським папером). Розкачування-охолодження повторити ще двічі.
Готове тісто розкачати, розрізати навпіл, покласти на дві форми, поколоти вилкою, пекти при 200 градусах до золотистого кольору.
Коржі дуже повітряні, ніжні, їх акуратно переносимо на дошку для вистигання.
Один корж змастити товстим шаром крему, зверху покласти другий* Посипати ванільною цукровою пудрою.

Приготування крему:
4 жовтки, 60г цукру, 100г борошна розмішати з 200г холодного молока і , неперервно помішуючи влити до решти киплячого молока, заварити, охолодити.
Білки збити (з 60г цукру+щіпка лимонної кислоти) до твердих піків. Все разом вимішати ложкою.**


*можна верхній корж зразу порізати квадратиками і викласти зверху(для кращого нарізання!!!)
**цікавий крем!
вже наготувала замість білків масло, та все ж ризикнула--і не дарма!
дуже легкий і смачний!
Порція завелика! можна брати половину продуктів!

Рецепт з книги "500 видов домашнего печенья".
 Для вас!
Tags: листкове тісто, слоеное тесто, слойка
Subscribe

  • Салат з пекінської капусти з хроном

    Не знаю, звідки така ідея, --мені сподобалось! Салат з пекінської капусти з хроном Пекінську капусту порвати руками на шматочки, викинувши…

  • Салат з моркви улюблений

    5-6 середніх морквин 2 плавлені сирки 1-2 зубці часника домашній майонез Моркву відварити у підсоленій воді, почистити. Потерти разом з…

  • Салат з хрону

    Такий салат смакує на великодні свята. Сьогодні приготувала ще. Потрібно: 2 корені хрону дрібно потерти 3 варені яйця, порізані кубиками, майонез,…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 19 comments

  • Салат з пекінської капусти з хроном

    Не знаю, звідки така ідея, --мені сподобалось! Салат з пекінської капусти з хроном Пекінську капусту порвати руками на шматочки, викинувши…

  • Салат з моркви улюблений

    5-6 середніх морквин 2 плавлені сирки 1-2 зубці часника домашній майонез Моркву відварити у підсоленій воді, почистити. Потерти разом з…

  • Салат з хрону

    Такий салат смакує на великодні свята. Сьогодні приготувала ще. Потрібно: 2 корені хрону дрібно потерти 3 варені яйця, порізані кубиками, майонез,…