smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Капуснячки

І знову смачні капуснячки з www.truechristianity.info/ua/books/recipes_ua/kulinarni_secrety_sestry_olhy_23.php


 

Тісто: 250 г борошна, 140 г масла або маргарину, 2 яйця, 4 жовтки*, 4 ст. ложки сметани*, 1/з палички (35 г) дріжджів, 1 ст. ложка цукру, соли до смаку. Начинка: див рецепт - фарш до налисників.**

Для змащування: 1 яйце.

До борошна додаємо маргарин або масло (натерти на і грубій тертці), яйця, жовтки, сметану з розтертими у ній дріжджами, сіль, цукор. Швидко замішуємо тісто. Якщо тісто вийде загустим, можна додати ще трохи сметани. Тісто розкачуємо у формі прямокутника завтовшки 0,5 см. Уздовж довгого краю викладаємо начинку з капусти і один раз закручуємо. Краї тіста притискаємо і підрізаємо вздовж притиснутого краю. Отриману "ковбаску" кладемо на змащену жиром бритванку рубцем униз і ріжемо поперек на частинки завдовжки 10-12 см. Ставимо в тепле місце на 20 хв., щоби тісто підросло, змащуємо яйцем і випікаємо в печі, доки не зарум'яняться. З цих продуктів виходить небагато капуснячків, тому дня отримання більшої кількості потрібно замішувати подвійну або потрійну порцію тіста.***

* у мене замість жовтків і сметани--кефір. Виходить дуже ніжне тісто.
** для начинки тушену капусту кілька разів "вжикнути" блендером.
В мене начинка вийшла пікантною, бо додавала вкінці тушення  відвареної квашеної капусти.
*** тіста якраз вистачає на одну бритванку велику :)))))
Tags: капуснячки, капуста, несолодка випічка
Subscribe

  • Салат Завірюха

    Салат не весняний, але дуже смачний. Знайшла баночку маринованих грибів і згадала цей рецепт від Каті dreamfood.com.ua/forum/topic_30/2#post-4645

  • Салат з пекінської капусти з хроном

    Не знаю, звідки така ідея, --мені сподобалось! Салат з пекінської капусти з хроном Пекінську капусту порвати руками на шматочки, викинувши…

  • Як приготувати голубці з тертої картоплі

    Дуже багато питань виникло до цього перепису : smakuje.livejournal.com/15696.html Додала багато фото, думаю, це полегшить роботу, особливо для тих,…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 13 comments

  • Салат Завірюха

    Салат не весняний, але дуже смачний. Знайшла баночку маринованих грибів і згадала цей рецепт від Каті dreamfood.com.ua/forum/topic_30/2#post-4645

  • Салат з пекінської капусти з хроном

    Не знаю, звідки така ідея, --мені сподобалось! Салат з пекінської капусти з хроном Пекінську капусту порвати руками на шматочки, викинувши…

  • Як приготувати голубці з тертої картоплі

    Дуже багато питань виникло до цього перепису : smakuje.livejournal.com/15696.html Додала багато фото, думаю, це полегшить роботу, особливо для тих,…