smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Торт із зефіром (з шоколадною мастикою)





Рецепт від Іванки
Інградієнти:
1 корж пісочний:
2 склянки борошна
3 жовтки
100г масла
1 склянка цукру
1 п. порошку до печива
2 корж маковий:
1 скл. маку
0.5 скл. цукру
1 ст.л. м"якого масла
3л манки
3 білки

На форму д.26см 6 шт. біло-рожевого зефіру.
Крем:
250 г масла
1б. згущеного молока
2 ст.л. лимонного соку.
Декорування шоколадною мастикою.
Приготування:
З продуктів на 1 корж замісити тісто і викласти у форму.
Мак запарити окропом, за півгодини злити воду і ще раз запарити окропом. Добре втерти, щоб побілів. Додати масло, манку, збиті з цукром в круту піну білки.
Викласти макову масу на корж і пекти 50хв при 200градусів.
Готовий корж охолодити і вийняти з форми.
Приготувати крем: зварене згущене молоко розтерти з розм'якшеним маслом, додати лимонний сік по пару крапель.
Корж змастити кремом і покрити половинками зефіру. Викласти решту крему. Розрівняти поверхню. Охолодити в холодильнику.
Верх торта прикрасити шоколадною мастикою.
 
Tags: зефір, мак, торт
Subscribe

  • Салат Завірюха

    Салат не весняний, але дуже смачний. Знайшла баночку маринованих грибів і згадала цей рецепт від Каті dreamfood.com.ua/forum/topic_30/2#post-4645

  • Салат з пекінської капусти з хроном

    Не знаю, звідки така ідея, --мені сподобалось! Салат з пекінської капусти з хроном Пекінську капусту порвати руками на шматочки, викинувши…

  • Як приготувати голубці з тертої картоплі

    Дуже багато питань виникло до цього перепису : smakuje.livejournal.com/15696.html Додала багато фото, думаю, це полегшить роботу, особливо для тих,…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments