smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Карпатка

Шукала перепис доброго пляцка "Карпатки".
Якщо польський рецепт, то йдем до поляків:)))
Dorota Świątkowska--чудова кулінар написала про свій варіант цієї випічки так(цитую):


A smakuje - wybornie ... Ech, nie będę już zachwalać, jak upieczecie, to ocenicie ;)
Сам перепис mojewypieki.blox.pl/2007/09/Karpatka.html
Якщо пошукати по польських сайтах, то майже всі рецепти дублюються.
Думаю, варто спробувати!
Потім згадала, що на Дрімфуді вже переклала цей рецепт і випробувала Майя dreamfood.com.ua/forum/topic_826/3#post-26028 
Отже, моя спроба:



Тісто:250.0мл.води,1/2п.маргарину,
1ст.муки,5 яєць,1ч.л.порошку до печива.
Масло розтопити,влити кип'ячену воду і все довести до кипіння.
Всипати муку і терти до густої маси.Коли маса охолоне,додати по-одному
яйця,розпушувач і збити міксером/під час випікання в тісті має бути
повітря ,яке "підніме" тісто/.
Форму змастити,посипати манкою і виложити половину тіста.
Пекти при температурі 180-200градусів/в залежності від духовки/25-30хв.
Під час випікання духовку не відкривати! Спекти 2 коржі.
Крем:750.0мл.молока,1ст.цукру,4 яйця,
150гр.масла,1п.ванільного цукру,сік і цедра лимону,4ст.л.муки і
5ст.л.крохмалю з верхом.
Закипятити 500.0мл.молока з цукром і маслом.Окремо перемішати
муку,крохмаль,ванілін,цедру з 250.0мл.молока,додати яйця і збити
віничком. Процідити через ситечко і влити в кипляче молоко.Довести
на малому вогні до загустіння.
Гарячий крем виложити на корж/залишити по 2см. по краям/ і накрити
другим коржем.Коли охолоне,положити в холодильник.
Верх посипати пудрою.
*Мої враження:крем справді легкий, не надто масляний(хто любить більш масляні креми, може заварну масу остудити і втерти більше масла, поступово додаючи заварну суміш). Пляцок гарно нарізається, смачний. Але я буду пробувати ще інші варіанти:)))
Tags: Карпатка, пляцок
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 4 comments