smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Полтавський борщ з галушками

За переписом від пані Людмили mi-amorcito.livejournal.com/57088.html





Дуже насичений і смачний!!!
Варила на індичому м'ясі (все одно пташка:)))))
Галушки в процесі ще:) додам фото пізніше
Ну і сало не товкла з цибулею, а просто на салі пасерувала моркву і цибулю.
Додавала домашній яблучний оцет--колір неймовірний! Маша(lunetta_mama ), завжди тебе згадую, коли беру в руки пляшечку з ароматним оцтом.

Слова п. Людмили:

Рецептура
 на 1 кг борщу (2-4 порції)

 160г картоплі кубиками
 120г буряка скибочками
 80г капусти шашечками

 30г цибулі скибочками
 20г моркви кубиками
 16г кореня петрушки скибочками

 30г томатного пюре
 10г жиру (пряженого масла або жиру, знятого з бульйону)
 6г цукру

 10г 3%-ного оцту
 10г шпику
 зелень петрушки й кропу

 700г росолу із птаха

 Поставити варитися бульйон із птаха. Буряк порізати скибочками, додати оцет, жир, цукор, томатне пюре й трохи бульйону й тушити до готовності буряка.  Моркву, петрушку й 2/3 цибулі з рецепта ріжуть кубиками й скибочками й пасерують з жиром. 

Вийняти птаха з бульйону, відокремити м'ясо, бульйон процідити й зняти з нього жир. У готовий бульйон додати нарізану кубиками картоплю й нарізану шашечками капусту й варити 10-15хв.  Додати тушкований буряк, пасероване коріння, сіль, перець, лавровий лист і варити до готовності (5-10хв).  Готовий борщ заправляють шпиком, товченим з 1/3 цибулі за рецептом..

Окремо варять галушки: 60г борошна, 8г яєць, 90г води, 2г солі. 1/3 частину борошна заварюють, помішуючи гріють 5-10хв.  Потім дають заварці охолонути до 60С, додають яйце, сіль, решту борошна й замішують гладке некруте тісто. Тісто кладуть ложкою в киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хвилин..

 При подачі в борщ кладуть галушки, шматок м’яса, сметану й посипають дрібно нарізаною зеленню.

 

Tags: борщ, галушки
Subscribe

  • Торт на квітковому меді

    Я писала влітку про мед з бузини, запашний та цілющий. http://smakuje.livejournal.com/102114.html От спробувала спекти медові коржі. Спочатку…

  • Бісквітний торт

    Сподобались коржі бісквітні, дуже пишні. Можна зменшити трошки кількість цукру. З 4 яєць вийшов високий корж для тортівниці діаметром 26см…

  • Карловарський вафельний торт

    Цікавий вафельний торт (дуууже шоколадна начинка))) і швидко готується. Продукти: 250 г розм'якшеного масла, 200 г цукру, 250 г гіркого…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 14 comments

  • Торт на квітковому меді

    Я писала влітку про мед з бузини, запашний та цілющий. http://smakuje.livejournal.com/102114.html От спробувала спекти медові коржі. Спочатку…

  • Бісквітний торт

    Сподобались коржі бісквітні, дуже пишні. Можна зменшити трошки кількість цукру. З 4 яєць вийшов високий корж для тортівниці діаметром 26см…

  • Карловарський вафельний торт

    Цікавий вафельний торт (дуууже шоколадна начинка))) і швидко готується. Продукти: 250 г розм'якшеного масла, 200 г цукру, 250 г гіркого…