smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Печінковий паштет


 

Рецепт з good-cook.ru.
Складові:
600г яловичої або курячої печінки, 100г вершкового масла, 1-2 великих цибулини (300~400г), при бажанні 1-2 середніх моркви (~300г), 4 лаврових листа, сіль, перець

 Приготування:
Цибулю обсмажити на рослинній олії до прозорості й викласти в миску, намагаючись відціджувати масло.
Якщо хочеться, щоб смак був трохи солодкуватим, слід обсмажити до м'якості нашатковану або потерту на великій тертці моркву й теж викласти.
Порізану печінку обсмажити на сильному вогні, потім вогонь зменшити, посолити, поперчити, покласти лавровий лист і тушити під кришкою до м'якості. Дуже важливо не перетримати печінку на вогні, інакше вона стане твердою  і з крупинками.

Перемолоти все через м'ясорубку (печінка, цибуля і морква). При бажанні можна перемолоти двічі.
Для того, щоб паштет був більш ніжним, у фарш можна додати 1/4 склянки збитих вершків. 100г масла розм'якшити (довести до кімнатної температури) і збити міксером з печінкою. На цьому етапі печінковий паштет вже готовий до вживання.

 Далі паштет можна сформувати в наступних видах.

1. Паштетна "ковбаска".
Паштет загорнути в поліетиленову плівку й закрутити кінці плівки.

2. Паштетна "ковбаска" з маслом.

50~100г вершкового масла порізати маленькими кубиками зі стороною не більш 1 см і заморозити їх у морозильнику. У паштет вмішати заморожені кубики масла. Загорнути в плівку як у п.1.

3. Печінковий рулет. 

Паштет викласти на плівку й рівномірно розмазати шаром ~0,5 см. Покласти в морозильник до застигання (але не до повної заморозки). Намазати поверх печінки 100г розм'якшеного масла. Почекати, коли паштет стане м'яким, згорнути рулетом і поставити в холодильник. Перед подачею на стіл усі види печінкового паштету порізати на скибочки.

            
Є одна тонкість при нарізуванні паштету.

Якщо він занадто переохолоджений, то при нарізуванні буде кришитися, а якщо занадто м'який, то буде мазати й прилипати до ножа. Тому для одержання рівних часточок потрібно перед кожним розрізом вмочати ніж у гарячу воду. Або, кращий варіант, різати паштет міцною ниткою - нитку оповити навколо "ковбаски", кінці ниток перехрестити й потягнути в різні сторони.

 

Tags: паштет, печенка, печінка, субпродукти
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments