Рецепт з good-cook.ru.
Складові:
600г яловичої або курячої печінки, 100г вершкового масла, 1-2 великих цибулини (300~400г), при бажанні 1-2 середніх моркви (~300г), 4 лаврових листа, сіль, перець
Цибулю обсмажити на рослинній олії до прозорості й викласти в миску, намагаючись відціджувати масло.
Якщо хочеться, щоб смак був трохи солодкуватим, слід обсмажити до м'якості нашатковану або потерту на великій тертці моркву й теж викласти.
Порізану печінку обсмажити на сильному вогні, потім вогонь зменшити, посолити, поперчити, покласти лавровий лист і тушити під кришкою до м'якості. Дуже важливо не перетримати печінку на вогні, інакше вона стане твердою і з крупинками.
1. Паштетна "ковбаска".
2. Паштетна "ковбаска" з маслом.
50~100г вершкового масла порізати маленькими кубиками зі стороною не більш
3. Печінковий рулет.
Паштет викласти на плівку й рівномірно розмазати шаром ~0,5 см. Покласти в морозильник до застигання (але не до повної заморозки). Намазати поверх печінки 100г розм'якшеного масла. Почекати, коли паштет стане м'яким, згорнути рулетом і поставити в холодильник. Перед подачею на стіл усі види печінкового паштету порізати на скибочки.
Якщо він занадто переохолоджений, то при нарізуванні буде кришитися, а якщо занадто м'який, то буде мазати й прилипати до ножа.