smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Христос Воскрес!

 Вітаю із світлим святом Христового Воскресіння!





На фото пасочки моєї свекри пані Галини. В неї дуже смачна волинська пасочка.
 
А я пекла за переписом своєї бабуні
Львівську традиційну паску.
Фото останньої пасочки, яка ще залишилась :)))





Опара:

1л молока
100г дріжджів
1 ст.л цукру
борошна для консистенції сметани
Поставити бродити.

До замісу додати:
щіпка солі
10 жовтків збити з цукром
(3 гранчасті скл. цукру)
терта цедра з 1 цитрини
1 ст.л. олії
250г розтопленого і охолодженого масла додати вкінці замісу.
Тісто має бути м'яке. Місити довго (близько півгодини).
Поставити в тепле місце підрости.
Викладати в форми на 1/3, дати підрости. Пекти на середньому вогні.

Вийшов ще й 1 баранчик:)))
Tags: вітання
Subscribe

  • Салат з пекінської капусти з хроном

    Не знаю, звідки така ідея, --мені сподобалось! Салат з пекінської капусти з хроном Пекінську капусту порвати руками на шматочки, викинувши…

  • Салат з моркви улюблений

    5-6 середніх морквин 2 плавлені сирки 1-2 зубці часника домашній майонез Моркву відварити у підсоленій воді, почистити. Потерти разом з…

  • Салат з хрону

    Такий салат смакує на великодні свята. Сьогодні приготувала ще. Потрібно: 2 корені хрону дрібно потерти 3 варені яйця, порізані кубиками, майонез,…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 1 comment