smakuje (smakuje) wrote,
smakuje
smakuje

Святковий паштет

Дуже мені хотілось такого паштету на свята, як готувала колись моя бабуся!
А перепис, здається, загубився! Разом ми його готували, ще як я була школяркою. Пам'ятаю тільки, що на велику бритванку йшло 10 яєць, додавалося манку і бабусин секрет: щоб паштет був м'яким і вологим--доливати юшки, в якій варилася печінка і підгорля.

Ось постаралася відтворити. За фото вибачайте, згодом додам краще. Паштет так і повезем до родичів у формі. Як будуть якісь недоліки--допишу.

Святковий паштет





У мене було:
1,300 кг підчеревини
700г телячої печінки
7 яєць
2 кромки батона
3-4 морквини
2 цибулини
сіль, перець горошком, лавровий лист.
2 ст.л. манки
2 з. часнику

Печінку промити, видалити плівку і жовчні протоки. Зварити разом з овочами і салом. Додати під час варіння лавровий лист, перець духм'яний та чорний горошком, посолити. Коли остигне, змолоти все на м'ясорубці. Додати 2 розмочені у юшці скибки батона, манку, яйця, розбиті віничком.
На смак досолити, поперчити, додати роздавлений часник. Викласти масу у форму, змащену і застелену папером. Пекти до години часу на невеликому газі в духовці
.
Tags: паштет, страви з субпродуктів
Subscribe

  • Салат Завірюха

    Салат не весняний, але дуже смачний. Знайшла баночку маринованих грибів і згадала цей рецепт від Каті dreamfood.com.ua/forum/topic_30/2#post-4645

  • Салат з пекінської капусти з хроном

    Не знаю, звідки така ідея, --мені сподобалось! Салат з пекінської капусти з хроном Пекінську капусту порвати руками на шматочки, викинувши…

  • Як приготувати голубці з тертої картоплі

    Дуже багато питань виникло до цього перепису : smakuje.livejournal.com/15696.html Додала багато фото, думаю, це полегшить роботу, особливо для тих,…

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 4 comments